Versiondog 9.5

V rámci nové verze Versiondog 9.5 došlo k rozšíření funkčností a zároveň tato verze přinesla i podporu pro nová zařízení. V tomto dokumentu je uveden přehled nejdůležitějších novinek oproti předchozí verzi 9.0 a uživatelský popis vybraných funkčností.

Více informací k dispozici ZDE.

Zranitelnost Log4shell & AUVESY Software

Společnost AVUESY vydala oficiální vyjádření ke zranitelnosti Log4shell.

Rádi bychom vás ujistili, že bez ohledu na tuto kritickou zranitelnost se v současné době neočekávají žádné důsledky pro provoz softwarového řešení versiondog od společnosti AUVESY.

Produkt versiondog NENÍ založen na knihovně Java Log4j a nepoužívá žádný jiný software, který by byl přímo závislý na Log4j.

 

Oficiální prohlášení

On 12/13/2021, BSI announced that a critical vulnerability in the widely used Java library Log4j had been detected and gave it its highest severity level rating. Log4j is an open-source Java logging library that is widely used in a number of software applications around the world.  

We would like to reassure you that, regardless of this critical vulnerability, no consequences are currently expected with regard to the operation of our software solutions.  

With regard to the use of Log4j and our products, we wish to make the following statement:  

 - versiondog - not affected
 versiondog’s code is NOT based on the Java library Log4j and does not use any other software that has a direct dependency to Log4j.  

 - automation solution center - not affected
The automation solution center code is NOT based on the Java library Log4j and does not use any other software that has a direct dependency to Log4j.  

  - Asset Inventory Service – not affected
The Asset Inventory Service’s code is NOT based on the Log4j Java library, nor does it use any other software that is directly linked to Log4j.  

We would like to once again reassure you that all our products, applications, and servers used with regard to the operation and development of our software, are permanently maintained and updated by our IT & Security team. Both regular and security-related updates are always installed on all our systems as soon as possible after they appear.  

You can always be sure that potential vulnerabilities (once detected) are analyzed within the shortest amount of time and will be counteracted using the appropriate measures.   

Nová verze 9.0

V rámci nové verze Versiondog 9.0 byl kladen důraz zejména na rozšíření funkčnosti. Výsledkem je jednak nové rozšíření Asset Inventory Service pro detekci a analýzu rizika a dále rozhraní Easy Asset Integrator, které umožňuje rychlejší implementaci. Samozřejmostí je i podpora pro nové verze vývojových prostředí.

Více informací k dispozici ZDE.

Podporovaná zařízení

Nová verze Versiondog 9.0 přinesla podporu nového komunikačního modulu PCS7 Route Control.

Přehled podporovaných zařízení k dispozici ZDE.

Pozvánka na AUVESY Conference 2021

S potěšením Vás zveme na konferenci společnosti AUVESY GmbH – výrobce známého softwaru Versiondog. Tato konference je připravena v těsné spolupráci se společností Claroty, renomované firmy v oblasti kybernetické bezpečnosti a zjišťování úrovně rizika.

Motem konference je „Prevent, Detect, React“ a koná se ONLINE ve dnech
18. až 20. května 2021.

Na této akci získáte informace zaměřené na OT zabezpečení v průmyslové automatizaci.

Klíčovým bodem bude prezentace „Asset Inventory Service“ – nového řešení od AUVESY vytvořeného se společností Claroty, které slouží pro automatickou detekci a ochranu kritických zařízení v průmyslových sítích.

Upozornění:
Konference se bude konat v anglickém jazyce!

Program

18. května 2021
8:00 – 8:30 Risk and Vulnerability Landscape 2021 (Keynote)
8:45 – 9:45 Risk Level Detection – Asset Inventory Service
10:00 – 10:45 Breakout session (živá diskuze s prostorem pro Vaše dotazy)
19. května 2021
8:00 – 8:30 From Robot over PLC to HMI – safeguard all automation systems easily
9:00 – 9:30 Entering a new level of Business Intelligence
10:00 – 10:45 Breakout session (živá diskuze s prostorem pro Vaše dotazy)
20. května 2021
8:00 – 8:45 Protecting Critical Infrastructures
9:30 – 10:15 Defense in Depth
(International Security Standard „IEC 62443“)

K účasti na konferenci je potřeba se zaregistrovat.
Těšíme se na Vaši účast.

Nová verze 8.5

V rámci nové verze Versiondog 8.5, respektive 8.5.1, která byla uvolněna v dubnu 2021, došlo opět k rozšíření funkčnosti, ale i k podpoře nových typů zařízení a souborů jako Omron CX Programmer, EPLAN Electric P8, Json. Důraz byl rovněž věnován podpoře nových verzí vývojových prostředí, zejména Siemens TIA Portal verze 16, což umožňuje i další konfigurační možnosti v rámci Versindogu.

Více informací k dispozici ZDE.